У Нацполіції повідомили, що далі мають 4 версії вбивства Шеремета

Вадим Троян, архівне фото

У Національній поліції України далі мають усі чотири версії вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомив перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян.

Зараз головне завдання полягає в тому, щоб визначити, яка з них буде розглядатися як основна, сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Але нині роботи триває щодо всіх чотирьох версій, і жодна з них іще не відпала, уточнив Троян.

За його словами, у справі вже вивчені великі обсяги відеоматеріалів із камер спостереження, і поліція продовжує вилучати для вивчення все нові записи, що становлять оперативний інтерес. Також у справі опитано понад 500 осіб, повідомив чільник поліції.

У п’ятницю голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляла, що в розслідуванні вбивства Павла Шеремета на той час не було «великого прориву», а є «величезна рутинна робота».

Минулого тижня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що в розслідуванні справи є серйозний прогрес, але він не є публічним.

Як заявляв іще на початку місяця начальник департаменту карного розшуку Національної поліції України Дмитро Головін, уже тоді поліція відпрацьовувала чотири версії: безпосередня особиста неприязнь до загиблого, його професійна журналістська діяльність, дестабілізація ситуації в Києві та загалом в Україні шляхом убивства відомого журналіста, а також те, що помилилися об’єктом, бо автомобілем також користувалася і його співмешканка Олена Притула, керівник видання «Українська правда».

Білоруський, російський та український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, яким він керував, у центрі Києва. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. До розслідування вбивства на прохання української влади приєдналося Федеральне бюро розслідувань США.