У Росії визнали загибель у Сирії 20-го російського військового

Церемонія прощання з іншим загиблим у Сирії російським військовим Рафагатєм Хабібуліним, 12 липня 2016 року

У Сирії ще у травні загинув російський військовий з Кабардино-Балкарії Аскер Біжоєв, повідомив 12 серпня голова цієї російської республіки Юрій Коков в Instagram.

Він зазначив, що росіянин загинув, виконуючи бойове завдання, і нагороджений орденом Мужності посмертно.

При цьому Коков не уточнив місце, час і обставини загибелі військовослужбовця, лише згадавши, що це сталося ще майже три місяці тому, у травні.

Аскер Біжоєв став двадцятим російським військовим, загибель якого в Сирії визнана офіційно. Ця цифра включає екіпаж і пасажирів гвинтокрила Мі-8, збитого 1 серпня у сирійській провінції Ідліб.

Російське видання «Кавказький вузол» повідомляло про загибель Аскера Біжоєва в Сирії і його похорони на батьківщині в Кабардино-Балкарії ще наприкінці травня, але офіційно владні органи в Росії тоді не визнавали цієї втрати.

У соцмережах і засобах інформації повідомляли про загибель у Сирії й інших громадян Росії. Як виглядає, в більшості випадків ішлося про так званих «добровольців», що формально не належали до лав Збройних сил Росії, – ймовірно, зі складу так званих приватних військових компаній.

Росія розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня 2015 року. У березні 2016 року президент Володимир Путін наказав виводити війська з Сирії, але значна частина російського контингенту залишилася в цій країні.