Геращенко: Москва давно розірвала дипвідносини з Україною

Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що Москва «давно» розірвала дипломатичні відносини з Україною. Так вона прокоментувала заяву прем’єра Росії Дмитра Медведєва, який не виключив розриву дипвідносин з Україною.

«Насправді, Москва давно розірвала дипвідносини з Україною. В ту саму хвилину, коли депутати Держдуми і Ради Федерації в одностайному дурному екстазі проголосували за введення військ, коли вкрали в нас Крим і частину Донбасу. Москва розірвала ниточки таких важливих людських і історичних відносин, коли вбила наших хлопців на Донбасі, зруйнувала будинки, школи, покалічила тисячі людей, зробила сиротами сотні дітей, вбила жінок і дітей, кинула в цю війну своїх солдатів, від яких сьогодні відмовляється, коли через пропаганду отруїла мозок мільйонів людей і розірвала родинні і дружні взаємини, бо ж мільйони людей припинили спілкування на фоні істерії про «хунтуфашистовправыйсекторраспятыхмальчиков», – написала Геращенко у Facebook.

За її словами, такий «людський» розрив відносин – це «на довше і набагато болючіше».

Раніше 12 серпня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив можливості розриву дипломатичних відносин з Україною, «якщо іншого варіанту впливу на ситуацію не залишиться». Він наголосив, що подібні рішення ухвалює президент Росії, бо він веде зовнішню політику держави.

Зараз у Києві немає російського посла, українська сторона відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.