Поблизу межі з Кримом зберігається висока активність російських військових – прикордонники

У Державній прикордонній службі України відзначають високу активність російських військових поблизу адміністративної межі з анексованим Росією Кримом.

«Так, у чотирьох випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8 і неодноразово фіксували пересування військової техніки поблизу російських позицій», – йдеться в повідомленні українського прикордонного відомства 10 серпня.

У громадській організації «Крим SOS» повідомили з посиланням на власного кореспондента, що на пропускний пункт «Чонгар» вранці 10 серпня заїхав один БТР і автомобіль супроводу. «За словами прикордонників, це нормальна штатна ситуація, адже на кордоні є військова частина ЗСУ», – відзначили в «Крим SOS».

На сайті Кримської митниці, підконтрольної Росії, відзначається, що всі три пункти пропуску через адмінмежу працюють у штатному режимі, з «мінімальною завантаженістю».

У Держприкордонслужбі України раніше повідомили, що о 4:30 10 серпня російська сторона розблокувала пропускні пункти до Криму.

Критична ситуація на адміністративному кордоні з півостровом виникла вранці 7 серпня, відтоді російська сторона по кілька разів на день змінювала режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи їх, то відновлюючи повністю або частково, лише в якийсь один бік. Російська сторона, як і раніше, не коментує ситуацію з пропуском.