На пунктах в’їзду та виїзду до окупованого Криму лишаються черги

На пунктах в’їзду та виїзду на адміністративній межі з окупованим Кримом досі лишаються черги. Про це в ефірі Радіо Свобода 10 серпня заявила координатор громадянської ініціативи «Крим-SOS» Таміла Ташева.

«Зараз черга на виїзді з Криму на «Чонгарі» становить 4-5 кілометрів. Це дуже багато. На в’їзд – досі лишається теж багато людей, які хочуть поїхати на відпочинок. Черги на в’їзд були як учора, так ісьогодні, на «Чонгарі» стояло близько 100 машин», – каже Ташева.

Водночас речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що зранку 10 серпня в обох напрямках на всіх трьох пунктах в’їзду та виїзду до Криму було близько 160 автомобілів.

«Станом на 8:00 у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на виїзд з материкової частини України знаходилося близько 70 автомобілів, а на в’їзд – 40 автівок. На КПВВ «Чаплинка» та «Каланчак» очікують оформлення 40 та 10 транспортних засобів», – зазначив Слободян.

Вночі 10 серпня російські силовики розблокували всі пункти в’їзду та виїзду до Криму.

Критична ситуація на адміністративній межі з півостровом виникла вранці 7 серпня, відтоді російська сторона по кілька разів на день змінювала режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи його, то поновлюючи повністю чи частково, лише в якийсь один бік.