Прокуратура передала до суду обвинувачення щодо двох «посадовців» угруповання «ЛНР»

Прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо двох представників угруповання «ЛНР» – так званих «міністра зв’язку» та «голови агентства державного реєстру». Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Так, у період з листопада по грудень 2014 року обвинувачені ініціювали та надали згоду на їхнє призначення на так звані посади, які вони обіймають і до теперішнього часу. Крім того, входячи до керівного складу терористичної організації «ЛНР», обвинувачені організовують функціонування та діяльність самозваних органів виконавчої влади», – повідомили у відомстві.

За даними прокуратури, вказаних осіб підозрюють у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України), у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

В угрупованні «ЛНР» наразі не коментували висунуті його представникам обвинувачення.