Половина порушень перемир’я бойовиками на Донбасі зафіксована на Донецькому напрямку – штаб

(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє про 42 випадки порушення режиму припинення вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів упродовж доби 4 серпня. За цими даними, половина з цих обстрілів, 21, зафіксована на Донецькому напрямку, ще 19 – на Маріупольському напрямку.

Також на Маріупольському напрямку українські військові відбили атаку диверсійно- розвідувальної групи бойовиків, твердять у штабі.

«Близько 22:00 під прикриттям темряви група противника в кількості до восьми осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 метрів, диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони не має», – ідеться в повідомленні штабу АТО.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» ще не оприлюднювали даних про бойові дії 4 серпня.

Також сторони конфлікту не інформували про свої втрати впродовж минулої доби.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.