Спортивний арбітражний суд розглядає апеляції двох російських плавців у допінговій справі

(©Shutterstock)

Спортивний арбітражний суд (CAS) у швейцарській Лозанні 2 серпня продовжить розгляд апеляції двох російських олімпійських призерів Володимира Морозова й Микити Лобінцева. Росіяни у найвищій спортивній судовій інстанції оскаржують заборону на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро – через підтримувану їхньою державою програму застосування допінгу.

Спортивний арбітражний суд 2 серпня продовжить слухання в аналогічній справі плавчині Юлії Єфимової, на черзі в розгляді є також запит Данила Андрієнка й 16 інших російських веслярів.

CAS оголосив, що рішення щодо звернення Федерації важкої атлетики Російської, ймовірно, буде опубліковане 3 серпня.

Морозов і Лобінцев прагнуть скасувати заборону на їхню участь в Олімпіаді, стверджуючи, що така заборона «не має законної сили». Плавці були названі в доповіді розслідувача Всесвітнього антидопінгового агентства Річарда Макларена. У ній ішлося, що підтримувана державою допінгова програма в Росії зачіпає понад два десятки літніх і зимових видів спорту.

24 липня МОК вирішив, що не усуватиме від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро всіх російських атлетів і делегував право вирішити це питання федераціям з окремих видів спорту. Нині участь у змаганнях заборонена більш як сотні спортсменів із Росії, зокрема, всім важкоатлетам і легкоатлетам (за винятком Дарії Клішиної, яка тренувалася у США і всі допінг-проби здавала в цій країні), десяткам представників інших видів спорту. У початковому списку російської делегації на Олімпіаду було 387 прізвищ, нині йдеться про участь у змаганнях близько 250 спортсменів.

Олімпіада в Ріо-де-Жанейро розпочнеться в п’ятницю, 5 серпня.