Київський метрополітен попереджає про можливі зміни в роботі через хресну ходу УПЦ (МП)

(©Shutterstock)

Київський метрополітен попереджає про можливі зміни у роботі станції «Арсенальна» у зв’язку із проведенням 27 липня заходів на відзначення Дня хрещення Русі-України.

«Залежно від пасажиропотоку з 13:00 до 20:00 можливі обмеження на вхід, вихід та тимчасове закриття станції «Арсенальна». Будьте уважні та прислухайтесь до гучномовного сповіщення на станції», – повідомляє Київський метрополітен на своїй сторінці у Facebook.

Зранку 27 липня до пам’ятника князю Володимиру в центрі Києва прибувають паломники Української православної церкви (Московського патріархату), які є учасниками ходи на честь Дня хрещення Русі-України.

Організатори заходу здійснюють облаштування території Володимирської гірки для проведення молебню, початок якого запланований на 13:00. Після завершення заходу паломники планують пішки вирушити до Києво-Печерської лаври, де продовжать урочистості.

«Хресна хода» почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни з Почаївської лаври – обидва ці монастирі належать УПЦ (МП). 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці на молебень і потім разом пройти до Києво-Печерської лаври, теж відданої в користування УПЦ (МП), де заплановане урочисте богослужіння. Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону «хресної ходи» й висловлювали переконання, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів також заявляла, що мала намір не пустити учасників «хресної ходи» до столиці чи перешкодити їм уже в Києві.