Парубій не бачить причин для дострокових виборів Ради

Андрій Парубій (©Shutterstock)

Підстав для дострокових виборів Верховної Ради України немає, заявляє голова парламенту Андрій Парубій.

Під час підсумкової прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо роботи в парламенті у вересні і блокування його роботи останніми тижнями, Парубій висловив сподівання, що Верховна Рада знайде можливість вийти на повноцінну системну роботу.

«Мені здається, напругу значною мірою вдалося зняти. І навіть фракції, які оголошували про блокування, голосували за більшість важливих законів», – сказав Парубій.

За словами спікера парламенту, дестабілізація в Україні «через проведення дострокових виборів є не українським сценарієм, а сценарієм зовнішнім».

11 липня лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив, що депутати з його фракції готові скласти мандати для розпуску нинішнього складу Верховної Ради.

Того ж дня лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала дострокові вибори Верховної Ради «єдиним мирним шляхом» для уникнення масових протестів.

Для ініціювання дострокових парламентських виборів і розпуску парламенту необхідно, щоб мінімум 150 народних депутатів відмовилися від своїх депутатських мандатів.