Гройсман пропонує Київраді компенсувати зростання тарифів коштами з міського бюджету

Your browser doesn’t support HTML5

Гройсман пропонує Київраді компенсувати зростання тарифів коштами з міського бюджету

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує Київраді компенсувати зростання комунальних тарифів коштами з міського бюджету.

«У них бюджет розвитку 4 мільярда гривень. Якщо вони хочуть виділяти з міського бюджету мільярди гривень для того, щоб компенсувати вартість тарифів, це їхнє право. У них сьогодні достатньо коштів, які вони можуть використовувати», – сказав прем’єр.

«Тарифи на тепло, гарячу і холодну воду та інші послуги подають комунальні підприємства Києва. Уряд до цього стосунку не має. Ми вставили граничну ціну на газ. Якщо Київ знає, де купити газ дешевший, нехай купує, ми тільки вітатимемо», – додав Гройсман.

7 липня депутати Київської міської ради підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в Києві, заборона діє до 1 жовтня 2016 року. Крім того. Відповідно до рішення Київради, забороняється нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були ухвалені Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).