Посольство США в Росії: 23 червня у Москві Нуланд і Сурков обговорювали реалізацію Мінських угод

Вікторія Нуланд

Посольство США в Росії заявляє, що 23 червняу Москві заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд зустрілася з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Як повідомляє прес-служба посольства, в ході зустрічі американська та російська делегації обговорювали наступні кроки з реалізації Мінських угод, обговорення були «дуже детальними, ретельними і конструктивними».

«Учасники переговорів зосередилися на темі підтримки безпеки в рамках Мінських угод, включаючи питання про те, як швидше домогтися повного припинення вогню, виведення важкої артилерії і забезпечення повного безперешкодного доступу представників ОБСЄ в східну частину України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у посольстві заявляють, що сторони ще раз обговорили поточну роботу з реалізації політичних і гуманітарних аспектів Мінських домовленостей.

Натомість прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що за результатами цієї зустрічі якихось рішень немає.

22 червня Нуланд перебувала в Києві, де обговорювала з представниками української влади ситуацію в зоні конфлікту на сході України, зокрема вона зустрічалася з президентом України Петром Порошенком.