«Мотороли» не буде у передвиборчих списках «Родіни» – речниця голови партії

Арсеній Павлов («Моторола»)

У Росії партія «Родіна» не включатиме у передвиборчі списки Арсенія Павлова на псевдо «Моторола», який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці угруповання «ДНР».

«Мотороли» не буде у списках «Родіни», – сказала Радіо Свобода речниця голови цієї російської політичної сили.

Більше інформації вона не надала.

Раніше 22 червня російське видання «Лента.ру» з посиланням на джерела повідомило, що партія «Родіна» провела з Арсенієм Павловив переговори про включення його до списку кандидатів у депутати на парламентських виборах 18 вересня, але переговори зайшли у глухий кут. Однією з причин відмови від такого сценарію, за словами джерела російського видання, стала можлива негативна реакція міжнародної спільноти, особливо у разі потрапляння Павлова до Держдуми Росії.

14 червня у Службі безпеки України підтвердили, що Інтерпол відмовив у розшуку громадянина Росії Арсенія Павлова на псевдо «Моторола», мотивуючи це рішення тим, що у цій справі є ознаки політичного характеру.

У 2015 році Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук.

Арсеній Павлов приїхав на окупований Донбас і очолив незаконне збройне формування «Батальйон Спарта». Раніше він заявив, що «розстріляв 15 полонених» українських військових.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався «Моторола».