Байден і Яценюк: реформи в Україні повинні бути незворотними

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (праворуч) і віце-президент США Джозеф Байден. Київ (архівне фото)

Віце-президент США Джо Байден і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час телефонної розмови погодилися, що реформи в Україні повинні бути незворотними.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, у неділю вранці Байден провів телефонну розмову з Яценюком, який того ж дня, але пізніше, оголосив про свій намір піти з посади прем’єр-міністра.

У Білому домі зазначають, що політики також домовилися про важливість створення нового Кабміну і наміру впроваджувати необхідні реформи, зокрема ті, які рекомендовані МВФ і Євросоюзом.

За повідомленням, Байден привітав досягнення Кабміну за останні два роки, зокрема, кроки на впроведення необхідних економічних реформи, підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і роботу щодо підвищення енергетичної незалежності.

У неділю, близько 16:00, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

У лютому Верховна Рада не змогли проголосувати за резолюцію недовіри уряду на чолі з Яценюком. Дискусії про необхідність відставки Яценюка продовжувалися.

Відповідно до чинного законодавства, відставка уряду настає внаслідок ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри, а також відставки прем’єра. Рада розглядає питання про відставку прем’єра не пізніше ніж на десятий день після надходження відповідної заяви.

На цю ж тему:

01.04.2016
Посол США застеріг від позачергових виборів і розкритикував вимоги Тимошенко

«Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень» далі

10.04.2016
«Опозиційний блок» вимагає оголошення дострокових парламентських виборів
далі