Речниця МЗС Росії назвала мерзенними версії про зв’язок російських спецслужб із убивством адвоката Грабовського

Марія Захарова, архівне фото

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала «не просто небезпечними, а мерзенними жартами» заяви про можливу причетність російських спецслужб до вбивства українського адвоката Юрія Грабовського.

Так вона прокоментувала в ефірі Російської служби Радіо Свобода повідомлення українських силовиків про те, що до викрадення адвоката, який захищав одного з підсудних в Україні російських спецпризначенців, можуть бути причетні спецслужби Росії.

Як заявив раніше у п’ятницю заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, у правоохоронців є кілька версій убивства Юрія Грабовського, тіло якого знайшли вночі за свідченнями вже другого затриманого підозрюваного у причетності до вбивства, і серед цих версій – спеціально спланована операція.

20 березня Матіос повідомляв, що про причетність російських спецслужб до викрадення Грабовського заявив затриманий минулого тижня ще один громадянин України, якого теж підозрюють у викраденні адвоката.

Юрій Грабовський був адвокатом одного з двох російських спецпризначенців, затриманих на Донбасі навесні 2015 року під час бою проти українських військових, суд над якими триває у Києві.

Про зникнення Грабовського, який жив у готелі в Одесі, стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На сторінці Грабовського у фейсбуці 9 березня з’явився запис, в якому від його імені було заявлено, що він не зі власної волі виїхав з України. Колеги і знайомі адвоката заявили, що сумніваються, чи той запис справді зробив Грабовський.