Прокуратура подала апеляцію на рішення про умовно-дострокове звільнення Лозінського

(©Shutterstock)

Прокуратура Київської області подала апеляцію на рішення суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата України Віктора Лозінського. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

«Прокуратура вважає, що не встановлено, що засуджений протягом всього періоду відбування покарання мав сумлінне ставлення до праці та зразкову поведінку,тому в суді апеляційної інстанції будемо оскаржувати це рішення», – зазначали у прес-службі прокуратури.

Раніше екс-глава Пенітенціарної служби Сергій Старенький опублікував рішення Бориспільського райсуду Київської області від 25 лютого про умовно-дострокове звільнення Лозинського. В ухвалі суду зазначалося, що це рішення може бути оскаржене протягом семи днів.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство. Пізніше вирок помʼякшили до 10-річного увʼязнення.

Його засудили за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю і боєприпасами.

У травні 2015 року Апеляційний суд Київської області залишив Лозінського відбувати покарання в колонії. Перед цим керівництво Бориспільської виправної колонії № 119 направило до суду клопотання засудженого Лозінського про заміну йому невідбутої частини покарання більш м’яким у виді виправних робіт.

Крім того, у червні 2014 року стало відомо, що колишній народний депутат достроково вийшов із вʼязниці за станом здоровʼя. Після цього прокуратура оскаржила це рішення. Лозінського доправили назад до колонії.