Віце-прем’єр Кириленко не побачив повномасштабної політичної кризи

В’ячеслав Кириленко, архівне фото (©Shutterstock)

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що, на його думку, в Україні є ознаки політичної кризи, але ще немає повномасштабної політичної кризи.

Як сказав він в ефірі телеканалу ICTV, повномасштабна політична криза була б у тому разі, якби прем’єр-міністр, президент і голова Верховної Ради не спілкувалися й критикували одне одного, а фракції коаліції ненавиділи одне одного й не могли ухвалити жодного закону.

А просто кризою в діяльності уряду можна назвати ситуацію, коли Кабінет міністрів не здатний зібратися на засідання й не може працювати, сказав Кириленко, як його цитує агентство «Українські новини».

Кириленко також запевнив, що нинішній Кабмін абсолютно працездатний.

В’ячеслав Кириленко є членом партії «Народний фронт», яку очолює прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Раніше в понеділок, 8 лютого, лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що у прем’єр-міністра Арсенія Яценюка немає підтримки коаліції для ухвалення рішень у Верховній Раді. За словами Луценка, вже три фракції («Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія») заявили, що не хочуть бачити Яценюка на посаді прем’єра, і кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна, якщо вони не голосують. «На жаль, мушу констатувати, що маємо вже стовідсотково оформлену політичну кризу в коаліції й у коаліційному уряді. У нас є цілий «парад» різних заяв. Із одного боку, «Народний фронт» ультимативно говорить тільки про прем’єра Яценюка, з іншого боку, тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем’єра не Яценюка», – сказав Луценко.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.