Відповідальність за вибух у Пакистані взяв на себе «Талібан»

На місці вибуху поблизу Пешавара, 19 січня 2016 року

Пакистанський «Талібан» взяв на себе відповідальність за вибух на поліцейському контрольно-пропускному пункті на північному заході Пакистану, внаслідок якого 11 людей загинули, 20 були поранені. Про це йдеться в листі, який надійшов на електронну пошту Пакистанської редакції Радіо Свобода.

Вибух прогримів на дорозі, що веде з міста Пешавар до Хайберського перевалу і сусіднього Афганістану. Це також неподалік району, де пакистанські сили безпеки борються з талібами й інших збройними угрупованнями.

Офіційний представник поліції Пешавара Ікбал Хан повідомив, що серед загиблих є щонайменше п’ятеро поліцейських, цивільні і принаймні одна дитина. Він припустив, що атака, була здійснена смертником на мотоциклі, який активував вибухівку, як тільки на КПП прибув начальник місцевої поліції.

За непідтвердженими повідомленнями, начальник поліції також є серед убитих.

Угруповання «Талібан», що діє в Пакистані, є союзником афганських талібів і має схожу джигадистську ідеологію, але діє як окремий суб’єкт, ціллю якого є повалення пакистанської держави і встановлення суворого ісламського правління.