Криворіжці мітингуватимуть у Києві через непідписаний закон про нові вибори мера

Жителі Кривого Рогу мають намір мітингувати в Києві, вимагаючи від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана підписання закону про нові вибори мера міста. Про це активісти заявили в неділю, 17 січня, на черговому вічі та зустрічі з народним депутатом України Семеном Семенченком.

За словами учасників зустрічі, в заході цього разу взяло участь небагато людей, вони обговорили деталі поїздки та проведення в Кривому Розі традиційного віча на підтримку чесних виборів.

Водночас Семен Семенченко на своїй сторінці у Фейсбуці в неділю написав, що у першому в цьому році вічі в Кривому Розі взяли участь сотні людей.

«Закон, ухвалений Радою в кінці грудня, в якому констатуються численні факти фальсифікацій і призначаються позачергові вибори міського голови, не підписаний президентом України і головою ВР. Криворіжці побоюються, що будуть зірвані терміни проведення виборів і фактично закон неможливо буде виконати. Але люди здаватися не мають наміру», – зазначив він.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Упродовж місяця в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.