Стипендіатка Радіо Свобода презентувала фільм-розслідування «Чеські друзі Кремля»

Ольга Мальчевська під час презентації фільму «Чеські друзі Кремля», 16 грудня 2015 року

Журналістка Ольга Мальчевська, яка понад півроку працювала у Чехії в рамках програми Радіо Свобода, презентувала у Києві документальний фільм-розслідування «Чеські друзі Кремля».

«Ми намагалися знайти причини, чому президент Чехії Мілош Земан підтримує президента Росії Володимира Путіна. І ми знайшли факти, що значно ширші за банальну корупційну складову. Та, окрім зв’язків з Кремлем, які ми показали, у Чехії дуже сильно працює і російська пропаганда. Сподіваюсь, цю загрозу також помітять», – розповіла під час презентації авторка.

«Чеські друзі Кремля» побачить як міжнародна, так і українська аудиторії: 8 січня фільм вийде в ефірі «Ukraine Today», а 9 січня його покажуть на телеканалі «1+1», одразу після вечірнього випуску ТСН. Знайти стрічку можна буде і на сайті Радіо Свобода 9 січня.

Your browser doesn’t support HTML5

«Чеські друзі Кремля». Трейлер

Ольга Мальчевська стала стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України у 2014-2015 роках. З 2010 року вона працювала на «ТСН», до цього – на «5-му каналі», телеканалі «Україна» і «Новому каналі».

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії, за підтримки Prague Freedom Foundation і Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE97.