У Малі без подробиць повідомили про закінчення штурму захопленого ісламістами готелю

Із захопленого готелю під час спецоперації виносять пораненого, Бамако, 20 листопада 2015 року

Урядовці в Малі повідомили, що операція сил спецпризначення в захопленому ісламістами готелі з багатьма заручниками в центрі столиці Бамако завершилася.

Як заявив міністр безпеки Саліф Траоре, заручників у руках ісламістів більше не лишилося, нападників вибили з готелю Radisson Blu й його околиць, нині триває вистежування тих, хто втік.

Операцію здійснили малійські війська за підтримки спецпризначенців США і Франції, додав міністр.

За його словами, готель захопили вранці не менш як десять озброєних автоматами і гранатами людей, які при цьому вигукували «Аллах акбар».

Але даних про долю заручників, число загиблих та інших подробиць нині не наводять. Є лише повідомлення, що всередині готелю бачили кілька тіл.

Раніше повідомляли, що заручниками в готелі класу люкс опинилися 170 людей, серед них багато іноземців: 140 гостей готелю і 30 працівників. Потім з’явилися повідомлення, що звільнені були близько 80 людей і ще близько 30 зуміли втекти самі. Та ці цифри могли бути завищені: пізніше керівництво готелю повідомляло, що 138 людей усе ще були в руках нападників.

МЗС України ще не має даних, чи не було серед заручників українських громадян.

Північ Малі в 2012 році захопили ісламісти, дехто з яких має зв’язки з «Аль-Каїдою»; у січні 2013-го їх витіснили під час операції під керівництвом Франції. Відтоді ісламістські групи продовжують здійснювати напади в Малі.

У серпні внаслідок майже 24-годинного утримання заручників у готелі в центрі Малі загинули четверо солдатів, п’ять співробітників ООН і четверо нападників.