Адвокат Кольченка заявляє, що її не пускають до підзахисного

Світлана Сидоркіна

Адвокат кримчанина, ув’язненого в Росії, Олександра Кольченка, Світлана Сидоркіна заявляє, що її не допустили до підзахисного в СІЗО-4 російського Ростова-на-Дону. Про це Сидоркіна повідомила в Києві.

«Я не можу сказати, чи була ця причина, дійсно, об’єктивна чи надумана. За словами співробітників СІЗО, вчора був слідчий день і не було вільних кабінетів», – сказала вона.

Сидоркіна заявила, що вважає таке формулювання «некоректним і незаконним».

«Адвокат має право на побачення зі своїм підзахисним у будь-який час і в тих рамках, які дозволені законом. На жаль, у нас СІЗО, які підпорядковуються ФСБ, як кажуть, закон не писаний, і вони чинять так, як вважають за потрібне вчинити», – додала адвокат.

Світлана Сидоркіна нагадала, що 24 листопада Верховний суд Росії розгляне апеляційні скарги засуджених у Росії українців Олександра Кольченка й Олега Сенцова.

Російська влада звинуватила кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Єдина Росія» в Сімферополі, а також у підготовці вибуху пам’ятника Леніну. Сенцов і Кольченко звинувачення заперечують, Сенцов на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його, щоб вибити потрібні їм свідчення.

Сенцов засуджений до 20 років в колонії суворого режиму, Кольченко – до 10 років.

У даній справі були також затримані і засуджені в Росії кримчани Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова, Кольченка й Афанасьєва політв’язнями.