У Кривому Розі в другому турі Вілкул-старший змагатиметься з кандидатом від «Самопомочі»

(©Shutterstock)

У другому турі виборів міського голови Кривого Рогу на Дніпропетровщині змагатимуться чинний міський голова Юрій Вілкул («Опозиційний блок») та Юрій Милобог ( «Об’єднання «Самопоміч»). Такі дані оприлюднили ЦВК і міська ТВК у середу.

За офіційними даними, у першому турі Юрій Вілкул, батько одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула, отримав 45,13% голосів виборців (або понад 88 тисяч), у його найближчого суперника Юрія Милобога голосів приблизно вчетверо менше – 10,7% (майже 21 тисяча голосів).

Третє місце посів кандидат від «Укропу» Микола Колесник з 8,88%, четверте – Ольга Бабенко від «Батьківщини» (8,23%), п’яте – кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Світловський (6,34%). Решта 16 кандидатів набрала по менш ніж 5%.

У громадянській мережі «Опора», яка стежить за перебігом виборів на Дніпропетровщині, у коментарі Радіо Свобода зазначили, що результати виборів у Кривому Розі були прогнозованими, однак підсумки другого туру можуть стати несподіванкою.

«Справді, у Юрія Вілкула дуже великий відрив від Юрія Милобога, але важко сказати, що явною є перемога Вілкула, оскільки в Кривому Розі є досить багато протестного електорату, не згодного з політикою чинного мера. Наразі можна говорити, що цей протестний електорат тепер згуртується навколо Милобога, отож говорити про перемогу Вілкула поки зарано», – сказав у коментарі Радіо Свобода координатор «Опори» в Дніпропетровській області Сергій Федько.

Місцеві вибори в Україні відбулись 25 жовтня.У багатьох містах із кількістю виборців понад 90 тисяч перший тур голосування не визначив переможця на посаду міського голови, відбудеться другий тур. Він призначений на 15 листопада.