Керрі завершив турне Центральною Азією

Джон Керрі (Л) і Гурбангули Бердимухамедов, Ашгабат, 3 листопада 2015

Державний секретар США Джон Керрі завершив поїздку країнами Центральної Азії. У вівторок, 3 листопада, він зазначив що зросла інтенсивність багатостороннього діалогу США з країнами цього регіону, перш за все, з Туркменистаном.

У вівторок в Ашгабаті, перед початком зустрічі з президентом цієї країни Гурбангули Бердимухамедовом, Керрі заявив, що його візит до Туркменистану став першою поїздкою голови американської дипломатії у цю країну з 1992 року.

Джон Керрі наголосив, що під час його зустрічі у Самарканді з головами МЗС регіону, відбувся важлива розмова щодо економічного розвитку, стану кордонів і безпеки.

У вівторок перед візитом у Туркменистан Керрі відвідав Душанбе, де висловив підтримку президенту Таджикистану Емомалі Рахмону у боротьбі з ісламістським підпіллям і підтвердив прихильність США зміцненню кордонів між Таджикистаном та Афганістаном.

Керрі завершив своє турне по п’яти державах Центральної Азії, під час якого він відвідав Узбекистан, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан та Туркменистан.