Росія вимагає спростувань загибелі цивільних у Сирії внаслідок її авіаударів

Заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов

Москва вимагає від НАТО, країн Заходу, Саудівської Аравії та Туреччини офіційного роз’яснення змісту повідомлень про загибель цивільних у Сирії внаслідок російських авіаударів або спростування таких повідомлень.

Якщо Росії «не будуть представлені докази або офіційні спростування, ми вважатимемо, що цей інформаційний бруд є частиною інформаційної війни проти Росії», заявив 27 жовтня заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов.

Військові аташе кількох посольств у Росії були викликані для надання роз’яснень із цього приводу, додав Антонов.

Росія розпочала свою повітряну кампанію в Сирії 30 вересня.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) звинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі близько 60 мирних жителів, більше половини з яких – діти. Про це йдеться в опублікованому 25 жовтня звіті організації.

23 жовтня сирійське бюро спостереження за правами людини, що працює у Великій Британії, повідомило з посиланням на свої джерела на місцях, що внаслідок повітряних ударів авіації Росії в Сирії вбиті не менш як 446 людей, і понад третина з них – цивільні.

Громадянська війна у Сирії триває п’ятий рік. За цей час там загинули понад 250 тисяч людей, а половина мешканців втратити свої будинки. У 2011 році у Сирії проживало 23 мільйони людей.