ГПУ: через сутички біля Ради як свідків допитали понад 50 людей

Сутички біля Ради, 31 серпня 2015 року

У зв’язку сутичками, які сталися 31 серпня біля будівлі Верховної Ради, правоохоронцідопитали як свідків понад 50 людей.

«Уже допитали понад 50 свідків, визнали і допитали як постраждалих 35 осіб, оглянули численні відеозаписи зазначених подій тощо», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Генпрокуратури.

У відомстві також зазначають, що у рамках досудового слідства призначили низку судових експертиз, зокрема судово-медичну, дві вибухотехнічні, три молекулярно-генетичні, трасологічну, хімічну, дактилоскопічну та балістичну.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Один боєць Нацгвардії 31 серпня внаслідок отриманих поранень загинув. 1 вересня ще двоє бійців Нацгвардії померли від отриманих травм.

За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Столична прокуратура події біля Ради розслідує за чотирма статтями Кримінального кодексу України, за попередньою правовою кваліфікацією – вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, групове порушення громадського порядку та масові заворушення.