Британський бізнес прагне співпраці з Іраном – Гаммонд

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд (ліворуч) вітається зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом, Тегеран, 23 серпня 2015 року

Велика Британія прагне співпраці з центральним банком Ірану, щоб спростити для британських банків фінансування торгівлі та інвестицій в Ірані. Про це міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд заявив 23 серпня в Тегерані на зустрічі з керівником Центрального банку Ірану Валіуллою Сейфом.

«Ми усвідомлюємо, що майбутнє пропонує нам – це великі можливості, але ми знаємо, що будуть речі, де ми, як і раніше, не згодні, а іноді не згодні цілком. Ми хочемо оминути це – ми матимемо важкі дискусії з деяких питань, як ми маємо такі дискусії з багатьма країнами у всьому світі», – наголосив очільник британського зовнішньополітичного відомства.

Раніше 23 серпня міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд знову відкрив посольство своєї країни в Ірані після його закриття чотири роки тому.

Велика Британія закрила своє посольство в Тегерані і змусила Іран закрити посольство в Лондоні 2011 року після того, як у британське посольство в Ірані ввірвалася юрба і пограбувала його.

Певне поліпшення відносин країн світу з Іраном настає після того, як міжнародна спільнота досягла з Тегераном домовленості про значне обмеження його суперечливої ядерної програми в обмін на поступове зняття запроваджених через неї санкцій.