У штабі АТО заявляють про зменшення обстрілів позицій українських військових

Проросійські сепаратисти, липень, 2015 року

У штабі АТО заявляють про деяке зменшення кількості обстрілів позицій українських військових з боку сепаратистів на Донбасі.

При цьому у прес-центрі штабу зауважують, що, як і в попередні дні, основна активність бойовиків фіксувалася у темну пору доби.

«На артемівському напрямку близько 1 ночі диверсійно-розвідувальна група противника намагалася обійти наш опорний пункт в районі Семигір’я, о 2:05, по позиціях наших військ у цьому ж селищі, била ворожа артилерія калібру 152 міліметри. На Донеччині, о 02:30, 122-міліметрова артилерія окупантів вела вогонь по Новгородському, а майже о 16:00 бойовики зі 120-міліметрових мінометів і гранатометів обстріляли Авдіївку», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу АТО, біля Маріуполя, близько півночі, сепаратисти двічі вели вогонь по опорних пунктах українських військових в Орловському зі 122-міліметрової артилерії, а поблизу Широкина зі 120-міліметрових мінометів, також з 14:05 бойовики двічі обстріляли Старогнатівку з артилерії 152 калібру.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби понад 60 разів порушували режим припинення вогню. Відповідні заяви в угрупованні «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, зробили ще близько 13:00 13 серпня, відтоді оновлених даних сепаратисти не надавали.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.