Президент вирішив звільнити голову райдержадміністрації за негідну поведінку

(архівне фото)

Президент України Петро Порошенко вирішив звільнити голову Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області Віктора Сироту за негідну поведінку, повідомила прес-служба голови держави.

Самого розпорядження про звільнення на сайті президента на цей час іще немає.

Віктор Сирота викликав хвилю критики попередніми днями після того, як він, за повідомленнями, з лайкою погрожував звільненням працівникам спецпідрозділу ДАІ «Кобра», що зупинили його авто за перевищення швидкості. Викликаний на місце події наряд міліції міста Первомайська відпустив затриманих.

В інтернеті також був оприлюднений відеозапис події.

Обережно, непристойна лексика!

Відео: НикВести

Як написав тоді у фейсбуці народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, оснащення патрульних і працівників спецпідрозділів поліції нагрудними відеокамерами «унеможливлює безкарне хамство на адресу працівників поліції».

За його словами, він написав подання президентові Петрові Порошенку і голові Миколаївської обласної держадміністрації Вадимові Мерикову з вимогою негайно звільнити Віктора Сироту з посади голови РДА «за порушення присяги державного службовця і підрив авторитету органів державної влади».

Віктор Сирота очолив Первомайську райдержадміністрацію в жовтні 2014 року, коли Петро Порошенко призначив його виконувати обов’язки голови РДА, а в лютому 2015-го він став постійним головою.