США привітали боротьбу Туреччини проти «Ісламської держави»

Сполучені Штати Америки привітали зусилля Туреччини, спрямовані на боротьбу проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», заявив представник Білого дому.

Заява пролунала на прес-конференції в Найробі під час візиту до Кенії президента США Барака Обами по тому, як у суботу, 25 липня, Туреччина завдала повітряних і артилерійських ударів по позиціях угруповання в Сирії.

Крім того, тоді ж були завдані удари по об’єктах курдських повстанців на півночі Іраку, в регіоні Іракського Курдистану, де також мають свої бази турецькі курди.

Анкара заявила, що ці удари вразили сховища і склади забороненого збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану».

Про те, що було цілями ударів проти «Ісламської держави» в Сирії, Туреччина не повідомила.

Після згаданого обстрілу курдських об’єктів «Робітнича партія Курдистану» заявила, що чинне доти перемир’я з Туреччиною втратило сенс. Пізно ввечері в суботу саме курдські повстанці, як вважають, підірвали заміноване авто біля машини турецьких військових у провінції Діярбакир, де більшість населення становлять курди. Тоді двоє військових загинули, ще четверо були поранені.