Ярош запропонував вступ ДУК до Збройних сил в обмін на амністію мукачівським бійцям

Дмитро Ярош, архівне фото

Лідер партії «Правий сектор», народний депутат Дмитро Ярош запропонував, щоб «Добровольчий український корпус «Правий сектор» вступив до Збройних сил України в обмін на амністію бійців ДУК, що брали участь у перестрілці в Мукачеві й досі переховуються.

Як сказав він на прес-конференції в Києві, ДУК, який досі не домовився про вступ до лав офіційних силових структур і діє по суті поза рамками закону, міг би вступити до Збройних сил «на тих умовах, які озвучував» Ярош раніше – тобто як окрема частина, зі збереженням своєї структури й командування.

А бійцям «Правого сектору», учасникам перестрілки в Мукачеві 11 липня, можна було б дати амністію і можливість повернутися в зону бойових дій, у яких вони раніше вже брали участь, і «кров’ю змити» свою провину, сказав Ярош.

Майже тиждень тому між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя, сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.