ОБСЄ: біля донецького аеропорту було спокійніше

(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні станом на четвер, 18 червня повідомила про вже четвертий день відносного спокою біля донецького аеропорту.

За цим повідомленням, представники Збройних сил України і Росії у спостережному пункті Спільного центру контролю і координації на залізничному вокзалі Донецька повідомили, що в ніч із 18 на 19 червня там теж не було значних порушень.

А біля села Широкина під Маріуполем члени місії ОБСЄ продовжували спостерігати обстріли з артилерії (ймовірно, калібрів 122 чи 150 міліметрів), мінометів, а також стрілецької зброї, мовиться в повідомленні.

Крім того, спостерігачі наводять нові дані про порушення з обох сторін конфлікту вимоги відвести важкі озброєння від лінії контакту, які вони засвідчили особисто чи за допомогою безпілотника.

За мінськими домовленостями, на цій лінії мали припинитися бойові дії, з неї мали відвести важкі озброєння. Але порушення цих вимог стаються постійно, при цьому сторони звинувачують противника у провокаціях.