Порошенко запросив Тоні Блера долучитися до роботи дорадчої міжнародної ради реформ

Тоні Блера

Президент України Петро Порошенко запросив колишнього прем’єра Великої Британії Тоні Блера поділитися його досвідом державного управління в рамках дорадчої міжнародної ради реформ при президенті України.

За повідомленням прес-служби президента, під час зустрічі з Порошенком Тоні Блер висловив свою підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності.

«Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах», – зазначив він.

Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну.

У лютому президент України Петро Порошенко створив дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

У травні Порошенко затвердив положення про дорадчу міжнародну раду реформ та її персональний склад, до якої, зокрема, ввійшли: колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (за згодою), голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Ельмар Брок (за згодою) ,екс-прем’єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда (за згодою), професор Андерс Ослунд (за згодою) та член Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський (за згодою).

Згідно з указом, дорадча міжнародна рада реформ є консультативним органом при президентові України, основним завданням якого є надання пропозицій і рекомендацій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.