Шульц: обмежувальні заходи щодо російських діячів були підтримані одноголосно

Президент Європарламенту Мартін Шульц

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявляє, що обмежувальні заходи проти російських діячів були підтримані одноголосно.

«Ми маємо у «чорному списку» двох колишніх президентів Європарламенту. Інституційно, як чинний президент Європарламенту, я не можу прийняти, що двом моїм попередникам, Єжі Бузека та Пату Коксу, заборонили в’їзд до Росії. Інституційно це є неприйнятним і моє рішення було підтримане одноголосно», – сказав Шульц у четвер, 4 червня, в інтерв’ю Радіо Свобода у Брюсселі.

У вівторок Європарламент запровадив обмежувальні заходи проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків, яким заборонено в’їзд до Росії.

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало обмежувальні заходи Європарламенту, запроваджені проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків.

Минулого тижня телекомпанія з Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким, за її даними, заборонений в’їзд на територію Росії. У цьому списку 89 прізвищ. Йдеться про членів Європарламенту і законодавчих органів Євросоюзу та військових чиновників.

30 травня в офісі верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні назвали «чорний список» Росії «свавільним і необґрунтованим» заходом.