Антикорупційне бюро оголосило повторний конкурс щодо Ради громадського контролю

Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро оголосило повторний конкурс на призначення членів Ради громадського контролю при бюро, повідомляє прес-служба відомства.

«НАБУ мало змогу відстежити та виключити з результатів першого конкурсу голоси, що були віддані повторно або кілька разів. Проте, зважаючи суспільний резонанс та громадське невдоволення умовами проведення голосування, ми погодилися з вимогою кандидатів провести конкурс ще раз», – заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами,крім програмного забезпечення, також буде змінена кількість кандидатів, за яких виборець зможе віддати свій голос: на новому конкурсі буде змога проголосувати списком до 15 кандидатів включно.

У Антикорупційному бюро зазначають, що нове голосування відбудеться наступного тижня, технічну підтримку нового голосування будуть забезпечувати громадські організації, які не беруть участь у конкурсі.

Точні дата й час нового конкурсу будуть опубліковані на сайті бюро до 31 травня включно.

Рада громадського контролю формується у складі 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, який проводиться інтернет-голосування.

26 травня проводилось голосування за членів Ради громадського контролю, проте тоді громадські активісти вказали на непрофесійну організацію голосування, зокрема на можливість голосувати за кандидатів фактично необмежену кількість разів. В антикорупційному бюро тоді спростували звинувачення активістів.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.