Біля Широкина та Донецького аеропорту порушують режим припинення вогню – ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, квітень 2015 року

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню поблизу Широкина, Донецького аеропорту та Луганська. Про це йдеться у звіті організації, опублікованому 16 травня, про ситуацію на Донбасі 15 травня.

Спостерігачі зауважують, що територія навколо Широкина залишається напруженою, хоча СММ спостерігає менше обстрілів, ніж у попередні дні, і тільки в двох випадках обстріли з автоматичного гранатомета і з 82-міліметрового міномета.

«Незважаючи на заяви про завершення відведення важкого озброєння, спостерігачі фіксують подальший рух (присутність) зброї у районах, вказаних Мінськими угодами. Зокрема на обох сторонах лінії розмежування у зоні на північний схід від Маріуполя (контрольована урядом територія) – 8 танків (невідомий тип), та 10 танків на території, контрольованій бойовиками угруповання «ДНР», – йдеться у звіті.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.