Нам не потрібна гуманітарна допомога, якщо Київ зніме економічну блокаду – Пушилін відповів Меркель

Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

В угрупованні «ДНР», що визнане українською владою терористичною організацією, у відповідь на заклик канцлера Німеччини Анґели Меркель пропустити на Донбас українську гуманітарну допомогу заявили, що Київ спочатку має зняти економічну і транспортну блокаду Донбасу. Про це повідомляють сайти сепаратистів з посиланням на «віце-спікера ДНР» Дениса Пушиліна.

«Наша позиція в цьому питанні незмінна і логічна. Нам не потрібна буде гуманітарна допомога, якщо Київ зніме економічну і транспортну блокаду. Донецьк і Луганськ є самодостатніми містами. Тому, якщо нам вдасться запустити підприємства, якщо Київ відновить видачу пенсій і соцдопомоги, перервану злочинним шляхом, то наші населені пункти можуть самостійно існувати без всякої гуманітарної допомоги», – сказав Пушилін.

За його словами, у рішенні Києва надавати гуманітарну допомогу Донбасу немає логіки.

«Це нелогічний крок. Справа в тому, що це Україна влаштувала гуманітарну катастрофу на Донбасі, а тепер ще по крихтах хоче вирішувати її показово, відправляючи до нас гуманітарну допомогу. Не треба нам цього. Просто зніміть блокаду, більше від Києва і не потрібно», – сказав Пушилін.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель за підсумками недільної зустрічі у Москві з російським президентом Володимиром Путіним звернулася до лідерів проросійських сепаратистів на Донбасі, щоб вони пропустили українську гуманітарну допомогу до людей, які цього потребують.

У контрольовані бойовиками райони Донецької та Луганської областей Україна не в змозі надсилати жодну допомогу. Крім того, проїзд цивільного транспорту з речами першої необхідності для жителів у підконтрольних українській владі районах також ускладнено через постійні обстріли.