Савченко буде краще в СІЗО – адвокат Фейгін

Українська льотчиця, депутат Верховної Ради Надія Савченко

Захист українки Надії Савченко наполягатиме на повернення підзахисної до СІЗО, повідомив її адвокат Марк Фейгін.

«Із цього моменту, погодивши позицію з підзахисною Надією Савченко, ми будемо наполягати на поверненні її назад, у медсанчастину СІЗО-1», – написав Фейгін у Twitter.

«Захист переконаний, що умови в стаціонарі 20-ї міськлікарні, у спецблоці, суттєво гірші, ніж очікувалися, і точно гірше за ті, що були в СІЗО-1. Ми також переконані, що неможливість відвідування Надії родичами й консулом України порушує її права», – наголосив адвокат.

За його словами, також «перебування Надії в 20-й міськлікарні перешкоджаєроботі адвокатів».

29 квітня інший адвокат Надії Савченко Ілля Новиков заявив, що умови її тримання у московській лікарні гірші, ніж у СІЗО, «повітря і світла мало, прогулянки і побачення з рідними зовсім не передбачені, матрац просякнутий запахом лежачих хворих».

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування. 3 квітня представники Ради з прав людини при президентові Росії повідомили, що Савченко потрохи приймає їжу.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.