За минулу добу на Донбасі поранені 7 військових, загиблих немає – штаб АТО

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 7 зазнали поранень, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

За його словами, в зоні АТО зафіксовано збільшення кількості випадків порушення режиму тиші з боку сепаратистів, зокрема бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військових зі 120-міліметрових мінометів, двічі – з 122-міліметрової артилерії, в тому числі самохідної, а також тричі – з танків.

Точками найбільшого протистояння в зоні АТО на маріупольському напрямку є село Широкине, на донецькому напрямку – Донецький аеропорт, Опитне, Авдіївка, Піски та Ленінське, на луганському напрямку єдиною точкою зіткнення було місто Шастя, повідомив Мотузяник.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.