Суд звільнив нападників на Тетяну Чорновол, «Народний фронт» подаватиме апеляцію

Тетяна Чорновол на з’їзді партії «Народний фронт», вересень 2014 року

Бориспільський міськрайонний суд Київської області 6 квітня звільнив з-під варти Романа Залюбовського та Сергія Котенка, яких звинувачували в нападі на Тетяну Чорновол у грудні 2013 року під час подій Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба політичної партії «Народний фронт».

Суд призначив Котенкові покарання в один рік, три місяці та 10 днів позбавлення волі, а щодо його спільника Залюбовського було застосовано закон про амністію. Після цього їх звільнили з-під варти просто у залі суду.

«Суд не взяв до уваги доводів адвокатів потерпілої, що злочин замовили представники найвищого ешелону колишньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю», – заявили у прес-службі.

«Народний фронт» планує подати апеляцію та вимагає від Генеральної прокуратури встановити замовників злочину.

У грудні 2013 року невідомі особи побили журналістку і активістку Майдану Тетяну Чорновол. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження. Наприкінці лютого 2014 року справу про побиття перекваліфікували на «замах на вбивство». У жовтні 2014 року Тетяна Чорновол була обрана депутатом Верховної Ради за списком партії «Народний фронт».