Командування 123 бригади ТрО повідомило про загибель комбата Ігоря Гриба: триває службове розслідування

Командування 123 бригади ТрО оголосило про проведення службового розслідування обставин загибелі командира 186 батальйону Ігоря Гриба (фото ілюстративне)

Командування 123 бригади ТрО оголосило про проведення службового розслідування обставин загибелі командира 186 батальйону Ігоря Гриба, йдеться у повідомленні пресслужби.

«Маємо повідомити інформацію з приводу смерті військовослужбовця нашої бригади, командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування», – йдеться у дописі бригади.

Попередньою причиною смерті Гриба начебто визначили самогубство на командно-спостережному пункті, йдеться у внутрішньому зведенні по фронту, яке «Суспільне» має у своєму розпорядженні.

Журналісти з’ясували, що «батальйон Гриба виконував бойові завдання на Вугледарському напрямку».

Ігор Гриб був родом з Миколаївщини. За інформацією місцевого видання Гард.City, він служив за контрактом ще з 2014 року. Гриб брав участь у боях на Савур-Могилі, в Іловайську, в обороні Мар’їнки та Красногорівки. У 2021 році очолив 186 батальйон 123 бригади територіальної оборони. Навесні 2022 року йому було присвоєне звання підполковника. Під час повномасштабного вторгнення його батальйон брав участь у боях на Херсонщині. На момент смерті йому було 34 роки. У Ігоря залишилися батьки, сестри, дружина та маленька донечка.

Поховали Ігоря Гриба на його батьківщині, в селищі Криве Озеро.

Інших подробиць смерті військового наразі немає.

У Генштабі ЗСУ журналістами «Суспільного» повідомили, що «поки не коментують цю справу». В ОСУВ «Хортиця» відповіли, що «інформація щодо 186 батальйону 123 ТРО належить до державної таємниці».

2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» повідомило про виведення підрозділів із Вугледару на Донеччині для «збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій».

Окупація Вугледару навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донеччини, вважають у американському Інституті вивчення війни (ISW). Проте експерти говорять тепер про загрозу і для найближчого містечка Курахове, і для оборони Покровська.

Вугледар: кадри зі стабілізаційного пункту від бійців, які тримали оборону міста (фотогалерея)