Асєєв, Жадан та Усик – Американсько-український фонд назвав «30 зірок України»

Фрілансер Радіо Свобода Станістав Асєєв увійшов до списку «30 зірок» Американсько-українського фонду

Американсько-український фонд (USUF) назвав 30 «зірок України», які за роки незалежності зробили внесок у популяризацію іміджу країни на міжнародній арені – серед інших лауреатами стали журналіст Станіслав Асєєв, письменник Сергій Жадан та боксер Олександр Усик.

Фрілансер Радіо Свобода Асєєв тривалий час перебував в нелегальній в’язниці «Ізоляція», яка розташована в окупованому Донецьку. Після обміну в грудні 2019 року Асєєв написав книгу про свій трагічний досвід перебування у неволі.

Список українців, котрі мають значні досягнення, оголосили на спеціальному заході Фонду 29 грудня у Вашингтоні. До «топ-30» увійшли також диригентка Оксана Линів, дисидент Мирослав Маринович, письменниця Оксана Забужко, співачка Джамала. Окрім того, журі відзначило український стартап Grammarly та сервіс Liveuamap, що був створений українськими програмістами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Асєєв хоче домогтися західних санкцій проти причетних до катувань полонених

«Проєкт «30 зірок» – це не конкурс і не змагання, а шлях, щоб дізнатися про українців із різноманітних сфер життя», – йдеться в повідомленні пресслужби Американсько-українського фонду.

Американсько-український фонд – це неурядова організація зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Фонд постійно працює на території України з 1991 року.

Його діяльність спрямована на підтримку розвитку демократії, вільної ринкової економіки та прав людини в Україні, а також стратегічного партнерства між США та Україною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Слава Україні!» – посольство США привітало українців із Новим роком