Лідер ЛДПР Жириновський перебуває у тяжкому стані через COVID-19 – російські ЗМІ

Російський політик, родом із Казахстану Володимир Жириновський відомий своєю агресивною риторикою

Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) Володимир Жириновський госпіталізований із COVID-19 та перебуває у тяжкому стані. Декілька інформаційних агентств у Росії 9 лютого з посиланням на джерела, близькі до парламенту та партії ЛДПР, повідомили, що легені 75-річного політика «серйозо» ушкоджені коронавірусом. Про це написали, зокрема, агенції «ТАСС» та «Інтерфакс». З інших джерел перевірити інформацію не є можливим.

Жириновський не з’являвся на публіці вже кілька тижнів, заступник голови фракції ЛДПР у Державній думі Росії Василь Власов заявив агенції «Інтерфакс», що лідер партії «веде паперову роботу». Про поточне місце перебування Жириновського він не повідомив.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія встановила рекорд за кількістю смертей від COVID за місяць

Уродженець Казахстану Жириновський відомий своєю націоналістичною та агресивною риторикою.

В одній з останніх публічних заяв наприкінці грудня по телебаченню він запропонував російським військовим «бомбити Україну» напередодні Нового року.

У 1990-х він виступав за застосування ядерної зброї проти Чеченської республіки. Закликав до насильницького відвоювання Аляски у Сполучених Штатів та відновлення контролю Москви над колишніми радянськими державами та приєднання Казахстану до Росії.