Міністр агрополітики обговорить експорт зерна з колегами з Польщі, Румунії та Словаччини

Голова Міністерства аграрної політики та продовольства Микола Сольський анонсував переговори зі своїми колегами з Польщі, Румунії та Словаччини

Очільник Міністерства аграрної політики та продовольства Микола Сольський анонсував переговори зі своїми колегами з Польщі, Румунії та Словаччини щодо експорту української агропродукції.

За його словами в ефірі телемарафону 16 квітня, переговори з Польщею розпочнуться вже в понеділок. Перше, що він буде обговорювати, це поновлення транзиту через Польщу української агропродукції.

«Вони в принципі не зупинялися, і навіть сьогодні ми якісь речі очікували від них. Тому завтра (17 квітня – ред.) ми зустрічаємось з обіду у Варшаві і всіх будемо інформувати», – зазначив він.

Крім цього, відбудуться переговори з аграрними міністрами Румунії та Словаччини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Демпінгу не було»: заступник міністра агрополітики та продовольства про імпорт зерна

Варшава напередодні вирішила заборонити імпорт зерна та іншого продовольства із України, щоб захистити місцевий сільськогосподарський сектор після того, як потік пропозиції знизив ціни в регіоні. Ця заборона набула чинності ввечері 15 квітня.

Міністерство аграрної політики та продовольства України 15 квітня заявило, що польська заборона суперечить існуючим двостороннім угодам щодо експорту, і закликало до переговорів для вирішення проблеми.

Також про аналогічне рішення щодо заборони імпорту українського зерна заявила Угорщина.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Експорт українського зерна і протести європейських агровиробників: у чому проблема