Зеленський завтра візьме участь у засіданні Ради Україна-НАТО – речниця Рютте

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час пресконференції в Києві, 3 жовтня 2024 року

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вітатиме президента України Володимира Зеленського на засіданні Ради Україна-НАТО, що пройде 17 жовтня в Брюсселі.

«Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вітатиме президента України Зеленського у штаб-квартирі НАТО 17 жовтня під час наради міністрів оборони», – написала речниця генерального секретаря альянсу Фара Дахлалла у соцмережі Х.

Офіс президента наразі про це не повідомляв.

Раніше Марк Рютте повідомив, що міністри оборони країн НАТО зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим на засіданні Ради Україна - НАТО, щоб обговорити ситуацію на полі бою і найбільш нагальні потреби України.

Рютте також поінформував про виконання обіцянки надати Україні військову допомогу у розмірі 40 мільярдів євро. За його словами, «члени НАТО надали Україні 20,9 мільярда євро військової допомоги протягом першої половини 2024 року і члени Альянсу вчасно виконують свої зобов’язання до кінця року».

Крім того, президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні нагадав, що на засіданні президент України презентує план перемоги. За його словами, також представники країн ЄС працюватимуть над наступними кроками, щоб «розробити консенсус навколо мирної ініціативи, заснованої на принципах Хартії ООН та міжнародного права».

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський відвідав Британію, Францію, Італію та Німеччину, де провів низку зустрічей із місцевими лідерами, представляючи український план завершення війни та ведучи переговори про подальшу підтримку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський у Раді перерахував пункти плану перемоги України. Перший – запрошення до НАТО