«Готуємо новини» – Зеленський про забезпечення українських військових

Президент України не уточнив, щодо якого забезпечення очікуються новини.

Президент України Володимир Зеленський анонсує новини щодо забезпечення українських військових цього місяця.

«Сьогодні ж було кілька доповідей, які додають більш ясного розуміння і завдань, і потреб. Була доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка – про те, чого очікувати найближчим часом і якими можливостями обов’язково Україні треба скористатись. Також детально поговорили з міністром оборони України Рустемом Умєровим щодо забезпечення наших військових завдань на цей місяць. Готуємо новини», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський також розповів, що заслухав сьогодні доповіді щодо роботи ППО – закінчення тренування українських воїнів та розгортання Patriot в Україні.

Читайте також: Батареї Patriot і система SAMP-T. Партнери надають Україні нові засоби ППО – Білий дім

Президент не уточнив, щодо якого забезпечення очікуються новини. Однак Україна очікує на прибуття західних винищувачів F-16. Західні партнери обіцяли, що літаки прибудуть вже цього літа.

Нідерланди та Данія 10 липня спільно зі США інформували, що перебувають у «процесі передачі» Україні американських винищувачів F-16. Повідомлялось, що українські військові розпочнуть літати на F-16 вже цього літа, але додаткові подробиці через міркування оперативної безпеки не надавались.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ завдають ударів по російських силах ППО, щоб створити умови для розміщення F-16 – ISW