Зеленський анонсує збільшення фінансування українського виробництва дронів, РЕБ і артилерії

Військовослужбовці 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України кріплять вибухові пристрої до бойового безпілотника «Кажан» перед польотом над позиціями російських військ поблизу Покровська Донецької області, 9 жовтня 2024 року

До кінця цього місяця Україна буде мати нові контракти в оборонному виробництві – це один із найпріоритетніших напрямків, зазначив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 15 жовтня.

«Була сьогодні доповідь міністра оборони. Щодо мого доручення збільшення фінансування нашого внутрішнього, українського виробництва зброї. Дрони, РЕБ, артилерія. Залучення інвестицій партнерів», – сказав президент.

Також Зеленський додав, що сьогодні обговорив під час засідання ставки формат посилення ППО, і анонсував «певні рішення щодо «Шахедів» і деяких видів ракет».

Напередодні лідер країни зазначив, що в Україні вже виготовили і направили до Збройних сил України мільйон дронів, які були закуплені за державний кошт.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна вже виробляє боєприпаси 155-го калібру, далекобійні та морські дрони. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна виходить на «значні» обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Данія створить фонд для фінансування виробництва зброї в Україні – Міноборони