Україна «активно» готується до низки зустрічей у США – Зеленський

Президент Володимир Зеленський веде «активну підготовку» до візиту у Сполучені Штати Америки, повідомив він під час вечірнього звернення

Президент Володимир Зеленський веде «активну підготовку» до візиту у Сполучені Штати Америки, повідомив він під час вечірнього звернення.

За словами українського лідера, у Штатах він зустрінеться з президентом США Джо Байденом, представниками обох партій у Конгресі. А також розраховує на зустрічі і з обома кандидатами в президенти Сполучених Штатів.

«Ми в Україні завжди будемо вдячні Америці за підтримку нашої незалежності – за всю надану допомогу, щоб Україна вистояла в цій війні. І тепер ми представимо цілком конкретний план, як Україні в цій війні не просто вистояти, не просто тримати рівень спротиву, як зараз, але саме зараз посилитись – посилитись так, щоб реально наблизити справедливий мир, реально наблизити перемогу», – розповів Зеленський.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США заарештували росіянина у справі про порушення санкцій проти РФ

Президент нагадав, що «Україна розраховує на цю підтримку дуже».

«Це справедливо. Бо коли один народ виграє битву за свою незалежність і дотримання міжнародного права, увесь світ виграє. Саме так має бути», – підкреслив він.

Президент США Джо Байден 26 вересня зустрінеться у Білому домі у Вашингтоні із президентом України Володимиром Зеленським, повідомили у пресслужбі Білого дому. Окрему зустріч із Зеленським тоді ж також у Білому домі проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

У пресслужбі Зеленського раніше повідомили, що під час візиту до США наступного тижня він також зустрінеться із Дональдом Трампом – кандидатом у президенти США від республіканців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна запровадила нові санкції проти фізичних і юридичних осіб із Росії, Ірану і Китаю – укази