Зеленський каже, що патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у глобальному саміті миру, який пройде у червні у Швейцарії

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у червні у Швейцарії.

«Привітав Його Всесвятість із Великоднем, подякував за молитви за Україну й теплі побажання українському народові. Патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру, що для нас надзвичайно символічно. Цінуємо важливий внесок Вселенського патріархату у відновлення справедливого миру в нашій державі», – написав Зеленський у твіттері за підсумками розмови зі Вселенським патріархом.

Уряд Швейцарії в січні погодився організувати мирну конференцію. У заяві, оприлюдненій 10 квітня, йдеться, що «наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для початку мирного процесу».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Воскресіння Христа – мотивація боротьби з присутністю зла»: послання Варфоломія до Великодня

Конференція, яку українська влада називає Глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що від 80 до 100 країн візьмуть участь у зустрічі на розкішному курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн.

У Росії, яку не запросили на саміт, заявляли, що переговори про мир в Україні, заплановані в червні у Швейцарії, не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вселенський патріарх Варфоломій закликав до обміну «всіх на всіх» між Росією та Україною