Зеленський прибув до Вільнюса на саміт НАТО

Раніше видання Bloomberg повідомило, що президент України Володимир Зеленський прибуде на саміт НАТО у Вільнюсі в середу.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Вільнюса на саміт НАТО, пише Reuters.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що Зеленський прибуде на саміт НАТО у Вільнюсі в середу. А журналіст Politico Джонатан Лемайр у твіттері повідомив, що президент США Джо Байден у кулуарах саміту НАТО проведе зустріч із президентом України.

Як розповів в ефірі Радіо Свобода радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, Байден і Зеленський обговорюватимуть не лише вступ України в НАТО, а й питання пришвидшеного постачання зброї.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: НАТО прокладе Україні «шлях реформ» для вступу, але «графік» поки невідомий – Салліван

У перший день саміту Володимир Зеленський назвав «безпрецедентною і абсурдною» відсутність часових рамок для запрошення України в НАТО і для її членства у формулюваннях, які готуються для Вільнюського саміту Альянсу. За його словами, схоже на те, що «немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу».

Читайте також: Вільнюський саміт НАТО і чотири речі, які потрібно знати. Що отримає Україна?

Москва вкотре виступила проти приєднання України до НАТО. Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що це матиме «дуже, дуже негативний» вплив на безпеку Європи, і Москва повинна буде розглянути «тверду» відповідь на те, що він назвав «абсолютною небезпекою і загрозою для країни».

Напередодні саміту Київ неодноразово закликав НАТО надіслати Україні «чіткий сигнал» на підтримку її членства в Альянсі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Столтенберґ: Україна отримає від НАТО «дуже сильний і позитивний сигнал»

Your browser doesn’t support HTML5

Як працює колективна безпека НАТО? Чому не лише Україні потрібен Альянс, а й Альянсу Україна (відео)